Vorige edities

Edities in beeld

EDITIE 2022
De Beurs van Berlage

Op 2 september 2022 werd de 6de editie van Hotel Leaders Network georganiseerd. Deze keer vond het netwerkevenement plaats in de historische Beurs van Berlage.

Na een klein drankje in de welkomsthal ging HLN 2022 officieel van start. Odeta Pimenta Da Silva (Managing Director NATM) en Bas Gerressen (Directeur KLM Nederland) gaven mooie presentaties over ‘The future of travel’. 

Daarna was het tijd voor de HLN Start-up Pitch, waar wij samen met ABN Amro 3 innovatieve start-ups de kans gaven om een korte pitch te houden. Aan het einde van de 3 pitches kon iedereen stemmen op welke pitch het meeste invloed zou hebben in de hotelindustrie. 

Nogmaals gefeliciteerd aan de winnaar: Solarix

Vervolgens werd de 3e Hotelrede voorgedragen door cabaretier en columnist Martijn Koning. Met zijn historie als werknemer bij verschillende hotels in Amsterdam liet hij de hotelindustrie op een humoristische manier een spiegel voorhouden. De 3e Hotelrede is hier terug te luisteren.

Na de Hotelrede was er in De Grote zaal ruimte om te genieten van heerlijke gerechtjes verzorgd door de Beurs van Berlage en elkaar uitgebreid te spreken.

Bekijk hier rechts de After Movie van HLN 2022

EDITIE 2019
NH COLLECTION GRAND HOTEL KRASNAPOLSKY

Op 22 november 2019 werd de 5e editie van Hotel Leaders Network georganiseerd. Deze keer vond het netwerkevenement plaats in het NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky op de Dam in Amsterdam.

Nadat de ruim 200 aanwezigen hun naambadge in ontvangst hadden genomen en een welkomstdrankje hadden gekregen, ging HLN 2019 officieel van start in de Diamond zaal. Sander Allegro heette de leaders van harte welkom en gaf vervolgens het woord aan Stef Driessen die namens ABN Amro het inhoudelijke programma verzorgde.

Vervolgens werd de 2e Hotelrede voorgedragen door cabaretier en presentator Jan Jaap van der Wal . Op humoristische wijze deelde hij zijn visie en ervaringen in de hotelbranche. Zijn Hotelrede is hier terug te lezen en te luisteren.

Na de Hotelrede was er ruimte om onder het genot van een walking dinner en livemuziek elkaar uitgebreid te spreken in de prachtig versierde Wintertuin van het NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky.

Bekijk rechts het videoverslag van de 5e Hotel Leaders Network editie.

EDITIE 2018
KONINKLIJK INSTITUUT VOOR DE TROPEN AMSTERDAM

Op 16 november 2018 werd de 4e editie van Hotel Leaders Network georganiseerd. Deze keer vond het netwerkevenement plaats in het Koninklijk Instituut voor de Tropen Amsterdam. Na het ontvangst in de prachtig versierde Marmeren Hal, volgde in de Koningin Máxima zaal de Hotelrede van Jort Kelder.

De Hotelrede was een primeur deze editie. De Hotelrede is een jaarlijks terugkerend element waarbij een prominent Nederlander een buitenstaandersblik op de hotelindustrie deelt en hen een spiegel voorhoudt, prikkelt en inspireert. Jort Kelder zijn Hotelrede is hier terug te lezen.

Na de Hotelrede was er ruimte om onder het genot van een hapje, drankje en livemuziek elkaar uitgebreid te spreken in de Marmeren Hal.

Bekijk rechts het videoverslag van de 4e Hotel Leaders Network in het Koninklijk Instituut voor de Tropen.

EDITIE 2017
HOTEL ARENA

Het prachtige gerenoveerde Hotel Arena was het decor van de 3e Hotel Leaders Network. Na een welkomst drankje en het ontvangen van een naamkaartje was er ruimte voor een fijn gesprek met gelijkgestemde.

Na een fijn muzikaal optreden was het tijd voor Moderator Robert Daverschot om iedereen welkom te heten en onze sprekers aan te kondigen. Na de inspirerende verhalen van de sprekers was het tijd om te netwerken.

De eerste spreker op HLN 2017 was Patricia Douma, general manager bij Kult&Ace Millennial Consultancy. Dit bureau is gespecialiseerd in de millennial en kan goed beeld geven van de belevingswereld van deze generatie.

Vervolgens was het woord aan Maurice Peeters, director professionals bij YoungCapital. Dit uitzendbureau is de afgelopen enorm gegroeid en heeft veel millennials in dienst. Peeters is onder meer verantwoordelijk voor onderzoek en hun eigen campus.

Beide sprekers gaven inzicht in de belevingswereld en wensen van de generatie die is geboren tussen 1980 en 2000. Deze generatie, de millennials of ‘generatie Y’ vormt de toekomst van hotelteams, maar vraagt soms een andere aanpak dan de generaties daarvoor.

“Het was fijn om elkaar weer gezien en gesproken te hebben” was een vaak gehoorde kreet. Dat vinden wij fijn om te horen.

EDITIE 2014
HOTELSCHOOL THE HAGUE AMSTERDAM

Op 19 september 2014 organiseerde Hotel Leaders Network het tweede Hotel Leaders Network Congres. Het congres, gehost door Hotelschool The Hague Amsterdam, bestond onder andere uit een Internationaal Hotel CEO forum, een Studenten Competitie en een General Managers programma. CEO’s en directeuren zoals Maarten Markus (MD Benelux, France, UK, USA & Africa, NH Hotel Group), Amy McPherson (President and MD Europe, Marriott) en Wolfgang M. Neumann (CEO, Rezidor Hotel Group) namen deel aan het congres als inspirators en juryleden voor de case. Ongeveer 150 CEO’s, GM’s en hotel eigenaren waren tijdens het congres uitgenodigd voor een masterclass in innovatie. In de Raad van Advies zaten Caro van Eekelen en Marcus Milan Arandelovic.

STUDENT CHALLENGE

HLN JUNIOR AWARDS

Studenten die behoorde tot het Excellence Programme van verschillende internationale hotelscholen in Nederland en daarbuiten hadden ter voorbereiding op het congres gewerkt aan een levensechte case. Deze case omvatte innovatie, technologie en de nieuwe generatie van hospitality. De case draaide om het Paleis van Justitie. Studenten werkten individueel aan deze case voorafgaand aan het evenement. Iedere school stuurde haar excellence studenten naar het Hotel Leaders Network Congres. Op de dag voorafgaand aan het congres werden de deelnemers van alle scholen gemixt tot teams. Tijdens de competitie werden de beste 3 teams gekozen. Studenten van deze teams kregen de unieke kans om hun case te presenteren aan de CEO’s en Presidents van internationale hotelketens. Het winnende team ging naar huis met fantastische prijzen en een tas vol kennis en ervaring.

EDITIE 2013
ROOM MATE AITANA HOTEL

Voor de eerste editie van Hotel Leaders Network, op 20 september in het gloednieuwe Room Mate Aitana hotel in Amsterdam, hadden zich 100 general managers, hotel managers, CEO’s en regio directeuren binnen de hotellerie aangemeld. Zij kregen een rondleiding door het hotel en werden toegesproken door Kike Sarasola, CEO van Room Mate Hotels en Jan Bakers, de architect die het hotel ontwierp.

Alle foto's

HLN 2013 - Room Mate Aitana Hotel

HLN 2014 - Hotelschool The Hague Amsterdam

HLN 2017 – HOTEL ARENA

HLN 2018 – KONINKLIJK INSTITUUT VOOR DE TROPEN