Over Hotel Leaders Network

“IT’S LONELY AT THE TOP, BUT IT DOESN’T HAVE TO BE...”

Het Hotel Leaders Network (HLN) is een exclusief netwerkplatform voor general managers, hotel managers, CEO’s, hotel eigenaren en regio directeuren binnen de hotellerie. Het HLN wordt eenmaal per jaar op een relevante locatie in den lande georganiseerd.

Het HLN is daarnaast dé gelegenheid bij uitstek een vrijblijvend netwerk op te bouwen met collega’s uit het hoger hotelmanagement. In een ontspannen atmosfeer worden er kennis, ervaringen en ideeën uitgewisseld. Daarnaast zijn er inspirerende gastsprekers aanwezig en geven branchegenoten interessante presentaties over trends, innovaties en ontwikkelingen in het (inter)nationale hotelwezen.

Het HLN is een initiatief van Melle Pegman en Jacob de Graaff. Beiden stonden ook al aan de basis van het succesvolle netwerk event Hotelvrijmibo.

Over de oprichters

Jacob de Graaff

Jacob de Graaff (1975) heeft na zijn opleiding aan de Hoge Hotelschool in Den Haag diverse functies gehad in het nationale en internationale hotelwezen. Zo werkte hij bij ClubMed in Frankrijk en Spanje, en daarna bij Hilton Amsterdam als back of house manager. De periode daarna heeft hij in de front office bij diverse gerenommeerde hotels in Amsterdam gewerkt, waaronder het NH Grand Hotel Krasnapolsky en het Radisson SAS (Blu).

In Groningen was hij General Manager van het Eden City Hotel en in Amsterdam van het Apollo Museumhotel. Hij was hier o.a. verantwoordelijk voor een grondige renovatie van het hotel, inclusief de verbouwing van het restaurant en het opzetten van een nieuw concept.

Hierna werkte hij als Yield and Revenue Coach bij vier Amsterdamse hotels van de Eden Group op de e-commerce afdeling.

Momenteel houdt Jacob de Graaf zich bij Hotelinmotion bezig met advies op het gebied van yield en revenue management, interim management als director of salesgeneral managerexecutive search en trainingen. Bovendien organiseert hij eenmaal per kwartaal de Hotelvrijmibo’s en is hij bezig met het opzetten van diverse andere projecten.

Melle Pegman

Melle Pegman (1985) studeerde ook aan de Hogere Hotelschool Den Haagen nog voor het einde van zijn studie ruilde hij Den Haag in voor Amsterdam. Zijn eindstage heeft hij voltooid bij het Hilton Amsterdam, waar hij zich al snel helemaal thuis voelde.

Na zijn stage bleef hij bij Hilton en begon zijn carriere als Shiftleader in de Banqueting. Al snel verbreedde hij zijn F&B ervaring als F&B supervisor in de Half moon Lounge en Banqueting

Vanaf januari 2010 combineerde hij zijn baan bij het Hilton met het ambassadeursschap voor de Hotelvrijmibo. Later dat jaar besloot hij samen met Jacob ook de Londonse markt te veroveren. Zo ontstond HotelFridays, de Engelse variant van de Hotelvrijmibo.

Naast de jaren ervaring in de Food en Beverage besloot Melle om ervaring op te doen bij de Front Office en maakte hij een uitstap als Front Office Supervisor. Uiteindelijk keerde hij terug naar de Banqueting, als manager.

Gedurende de laatste periode van zijn werkzaamheden bij het Hilton is het idee van Hotelprofessionals verder uitgedacht en ontwikkeld, wat sinds 2011 hét vacatureplatform voor de hotellerie is.