Regional Vice President Mövenpick Netherlands

Remco Groenhuijzen is een zeer ervaren General Manager in de hospitality van Nederland. Zijn specialiteiten liggen in food & beverage, coaching, hotelmanagement, horeca, en event Management. Zijn jongensdroom was directeur zijn van een hotel, nu leidt hij met trots Sofitel Legend The Grand Amsterdam. The Grand is één van de vijf Sofitel Legend hotels, het eerste in Europa.

CV

Remco heeft zijn leven lang in de hotellerie gezeten. Hij deed een koksopleiding en volgde de hotelschool, waarna hij niet meer de keuken in is gegaan maar allerlei functies binnen het hotelwezen heeft bekleed. Zijn managementcarrière startte in 1996 bij Accor als Restaurant en Conference Manager bij Novotel Amsterdam City, waarna hij aldaar de functie van Operations Manager vervulde. Vervolgens maakte hij de stap naar General Manager bij ibis Stopera in Amsterdam. Na de succesvolle opening van dit hotel, waarvoor hij een ‘Golden Bernache’ – de hoogste onderscheiding voor bijzondere verdienste binnen de Accor groep – ontving, werd hij gevraagd om leiding te geven aan ibis Amsterdam Airport. Op dezelfde locatie opende hij het Etap hotel (ibis Budget). Na 4 jaar werd hij Director of Operations van de 15 Economy Hotels in Nederland. In 2007 keerde hij terug naar Novotel Amsterdam City om de omvangrijke renovatie van dit hotel te begeleiden. De laatste drie jaar mag hij zichzelf General Manager van Sofitel Legend The Grand Amsterdam noemen.

Rijke historie met rijke ervaring

Het hotel met het Michelin sterrenrestaurant Bridges heeft, met een torentje op het dak daterend uit 1411, een zeer rijke historie. Onder Remco’s leiding bouwt het hotel een unieke warmte/koudeopslag die vanaf aankomende zomer voor de verwarming en koeling van het hele gebouw zal zorgen. Hiermee vermindert hij de CO₂ uitstoot van het hotel aanzienlijk. Zijn missie: mensen laten groeien binnen de hotellerie. Wij kijken ernaar uit om hem te mogen ontvangen op Hotel Leaders Network event om hier meer over te vragen.