PROFIEL MARCUS MILAN ARANDELOVIC

Marcus Milan Arandelovic

COO Hotel Division Aroundtown SA

Met zijn aanstelling als Area General Manager Benelux in maart van 2012 keer Arandelovic terug naar de plek waar hij zijn eerste positie als General Manager uitvoerde. Bij Hilton Worldwilde. Daar werd hij destijds een van de jongste GM’s binnen heel Hilton Worldwide.

 

CV

Milan Arandelovic is geboren in 1969 en houdt zowel de Duitse als Sloveens nationaliteit. Hij spreekt zes talen en is verantwoordelijk voor een portfolio van zeven Hilton Worldwide hotels in de Benelux regio.

 

Milan is afgestudeerd aan de prestigieuze École Hotelière de Lausanne in 1994 waarna hij inmiddels ruim 20 jaar ervaring heeft opgedaan binnen Hilton Worldwide. Hij heeft diverse functies vervuld waaronder restaurant en F&B posties. Voor 2,5 jaar was hij Director of Business Development bij het Hilton Milaan. In 2001 is hij aangesteld als General Manager van het Hilton Rotterdam waarmee hij een van de jongste GM’s binnen het bedrijf werd.

 

In 2004 kreeg Arandelovic een promotie tot managing direcot van het Rome Cavalieri, een hotel binnen de Waldorf Astoria portfolio. Daar speelde hij een grote rol in de succesvolle rebranding van dit Hilton Hotel tot een luxe Waldorf Astoria Hotels & Resorts property. ‘La Pergola”, het restaurant van het hotel, werd beloond met een derde Michelin ster onder leiding van Arandelovic.

 

In 2008 verhuisde Milan naar Munchen waar hij voor het laatste de positie van General Manager zuid-Duitsland bekleedde.

 

Eenmaal terug in Nederland heeft Arandelovic het eerst Hilton Garden Inn  van het land geopend. Verder is hij actief betrokken bij het ontwikkelen van de portfolio in de regio met nadruk op Hilton’s focussed services brands zoals bijvoorbeeld Hilton Garden Inn en Hampton by Hilton.

Marcus Milan Arandelovic