PROFIEL ASTRID HOOGSTEDE

Astrid Hoogstede
Hotel Director bij NH Amsterdam Centre

Astrid Hoogstede heeft al 20 jaar ervaring opgedaan binnen NH hotels in Nederland. Sinds haar geboorte in Hotel de Wereld in Wageningen maakte zij al deel uit van het hotelleven, maar het is niet altijd al haar ambitie geweest om in een hotel te werken.

 

CV

Haar carrière in de top van het hotelwezen begon bij Carlton Square Hotel als director of sales & marketing. Na zeven jaar ervaring in de sales begon zij als General Manager bij NH Marquette in Heemskerk. Na een uitstap van 8 jaar als General Manager bij Golden Tulip hotels vond zij weer haar plek bij verschillende NH hotels in Amsterdam en omgeving. Tot vorig jaar was Astrid Hotel Directeur van het NH Barbizon Palace en Restaurant Vermeer. Hier heeft zij door de grote verbouwing het hotel en restaurant een meer eigentijdse uitstraling gegeven.

 

Van edelsmid naar hotel directeur

Op de vraag wat zij later wilde worden als ze groot is, antwoordde zij kunstenares. Zij volgde een opleiding voor edelsmid en ronde deze af. Er was niet direct werk in te vinden en daarom ging ze tijdelijk werken achter de balie in een hotel. Ze stopte haar zoektocht naar een baan als edelsmid omdat ze door het werken in een hotel besefte dat edelsmid eigenlijk heel eenzaam beroep is. Ze kwam er als receptioniste al snel achter dat zij juist heel erg houdt van mensen, drukte en hectiek om haar heen. Hard werken, diverse cursussen en passie voor het vak hebben haar uiteindelijk gebracht waar ze nu is. Haar creativiteit komt nog altijd van pas als het gaat om het managen van een hotel. “Net dat extra doen om de gastvrijheid van het hotel te laten voelen, daar komt mijn creativiteit goed in van pas ” aldus Astrid Hoogstede.

 

Wat haar plannen bij NH Amsterdam Centre zijn? Dit kunt u haar vragen tijdens uw bezoek aan Hotel Leaders Network.

 

astrid hoogstede