Algemeen Directeur / CEO Stayokay

Marijke Schreiner had nooit gedacht om het zo ver te schoppen in de hotel branche. Door hard werken werd zij al op haar 28ste Hotel Manager. In 2015 is zij door horeca- en hospitality vakgenoten tot Misset Hotel Personality van het jaar benoemd. Al bijna 10 jaar bepaalt zij de koers van Stayokay.

CV

Marijke Schreiner is na de Hoge Hotelschool Den Haag haar loopbaan begonnen bij Golden Tulip. Daarna heeft zij verschillende managementfuncties bekleed bij NH hotels en Hampshire Hospitality & Leisure. In 2002 heeft zij haar Master of Business Administration afgerond. Doordat haar ouders op haar tiende eigenaar waren van een hotel werd het managen van een hotel met de paplepel ingegoten. Uiteraard ging dat niet direct zonder slag of stoot. Ze heeft in haar carrière verschillende uitstapjes gemaakt naar andere branches, maar ze miste de hospitality te veel. Sinds 2008 staat zij aan het roer van Stayokay.

Van muffe jeugdherberg naar modern hotelbedrijf

Marijke heeft eigenhandig Stayokay, een bedrijf met een lange traditie dat nog niet zo lang geleden het imago van muffe jeugdherbergen had, omgebouwd tot modern hotelbedrijf dat zich heel nadrukkelijk op gezinnen richt. Al ruim 85 jaar biedt de non-profit organisatie haar (inter)nationale gasten de uitvalsbasis op verrassende locaties door heel Nederland. Stayokay biedt geen overbodige luxe, maar wél een goed verzorgd, verrassend (korte)vakantie- en vergaderverblijf in een ongedwongen sfeer. Met jaarlijks ca. 1 miljoen overnachtingen, is Stayokay de grootste aanbieder van budgetaccommodaties in Nederland.

Marijke vindt dat ondanks de hoeveelheid kennis en ervaring je hebt, nooit alles weet en er altijd ruimte is om te blijven leren. Iedereen kan zich vergissen en niemand is 100% perfect. Als dit 80% is dan kan iemand anders je aanvullen met de overige 20%. Werken met een complementair team is voor Marijke de beste optie. Tijdens het Hotel Leaders Network event zal ook zij haar kennis delen.