Hans Vugts zit al meer dan 30 jaar in de hotellerie en is sinds 2005 directeur van Hotel Casa in Amsterdam. Een zeer sociale directeur voor wie MVO hoog in het vaandel staat. Dit is dan ook merkbaar in en om het hotel. Zo steunt Hotel Casa Dance4life, Serious Request en doen zij al jaren mee aan City Swim voor ALS. Ook organiseert het hotel diverse events voor de buurt in Amsterdam Oost.

CV

Begonnen als Directie Assistent in het Kurhaus hotel, naar front Office Manager in Sonesta hotel tot General Manager bij diverse Tulip Inn en NH hotels. Hans Vugts is ook voor langere tijd bestuurslid geweest voor Koninklijke Horeca Nederland afdeling Amsterdam.

Voor ruim 10 jaar staat hij al aan het roer van Hotel Casa. Dit hotel kent een bijzonder concept omdat dit naast een hotel ook voor studenten een huis biedt. Van oktober tot en mei is het naast een hotel ook een betaalbare huisvesting voor studenten. Er zijn plannen om een tweede hotel Casa te openen op het VU-terrein om de studenten die op de wachtlijst staan ook een kamer tegen een vriendelijke prijs aan te kunnen bieden.

Gastvrijheid, positiviteit en karakter

In 2013 mocht hij de Henk de Lugt award ontvangen. De award wordt toegekend aan een persoon uit het hotelvak die zich in zijn werk en leven onderscheidt in gastvrijheid, positiviteit en karakter. Het karakter van Hans Vugts laat zien dat voor hem de gast voor alles gaat. Daarnaast gaat hij te werk met ruimte voor creativiteit, originaliteit en eigenheid.

“Vugts stimuleert iedereen in zijn omgeving om het beste uit zichzelf te halen en daarbij oog te hebben voor de maatschappij in brede zin. Dat was voor ons een belangrijk argument om deze award aan Hans Vugts toe te kennen”, aldus Sander Allegro namens de Raad van Advies.

Hans Vugts is een enorme promotor van Amsterdam Oost en zal ook niet ontbreken op Hotel Leaders Network in Hotel Arena.